chinese groenling

Chinese groenling

De Chinese groenling is een vogel uit de vinkachtigen. Hij komt van oorsprong uit, hoe kan het ook anders, China. De vogels worden zo’n 15 cm groot en kunnen een mooie aanwinst zijn voor de volière. De vogels leven in bomen en struiken.

De Chinese groenling is groengeel van kleur en wordt vooral in de bebossing waargenomen. De vogel heeft een heldere zang.
Deze vogel past perfect in een volière omdat ze goed tegen de winter kunnen. Ze hebben niet per se een verwarmd gedeelte nodig om goed te kunnen overleven. Ook is de vogel sociaal en kan deze goed met andere vogels omgaan in een volière.
De vogels eten voornamelijk onkruid- en kanariezaden, maar ze lusten ook graag een appel, grit of maagkiezel. Vooral de laatste twee dienen altijd aanwezig te zijn in een volière.
Het vrouwtje heeft een bruinere kleur dan het mannetje. Het mannetje is overwegend groengeel.
De vogels maken zelf een nestje in struiken of in kleine bomen. Zorg er dus voor dat er genoeg van deze voorzieningen in de volière aanwezig zijn, mocht je tot kweken over willen gaan. De vogels leggen zo’n vier eieren en broeden deze gezamenlijk uit in twee weken. De jongen hebben eivoer nodig om goed op te kunnen groeien. Na tweeënhalf week zijn de jongen volwassen en vliegen ze uit. Op dit moment kunnen ze bij de ouders vandaan gehaald worden.
De Chinese groenling heeft een prachtige zang, een echte aanwinst voor je volière.

Bekijk ook de andere vogels

grasparkiet tam maken

De parkieten

Parkieten zijn werkelijk prachtige vogels. We bieden enorm veel informatie over allerlei verschillende soorten parkieten. 

roodborstje

Zangvogels

Ook in Nederland en België vind je vele vogels die ook in een volière te vinden zijn. Vind informatie op deze pagina voor zangvogels.

kanarie

Kanaries en meer

De kanarie is een zeer populaire vogel voor in de volière. Maar wist je dat er nog veel meer vogels zijn voor in de volière?

papegaaienziekte

Papegaaien

Enorm veel mensen hebben ook papegaaien in hun volière. Maar hoe moet dit nou eigenlijk en hoe kun je kweken?