chinese groenling

Chinese groenling

De Chinese groenling is een vogel uit de vinkachtigen. Hij komt van oorsprong uit, hoe kan het ook anders, China. De vogels worden zo’n 15 cm groot en kunnen een mooie aanwinst zijn voor de volière. De vogels leven in bomen en struiken.

Herkenningspunten

De Chinese groenling is groengeel van kleur en wordt vooral in de bebossing waargenomen. De vogel heeft een heldere zang.

In een volière

Deze vogel past perfect in een volière omdat ze goed tegen de winter kunnen. Ze hebben niet per se een verwarmd gedeelte nodig om goed te kunnen overleven. Ook is de vogel sociaal en kan deze goed met andere vogels omgaan in een volière.

Voedsel Chinese groenling

De vogels eten voornamelijk onkruid- en kanariezaden, maar ze lusten ook graag een appel, grit of maagkiezel. Vooral de laatste twee dienen altijd aanwezig te zijn in een volière.

Herkennen man/vrouw

Het vrouwtje heeft een bruinere kleur dan het mannetje. Het mannetje is overwegend groengeel. .

Kweken

De vogels maken zelf een nestje in struiken of in kleine bomen. Zorg er dus voor dat er genoeg van deze voorzieningen in de volière aanwezig zijn, mocht je tot kweken over willen gaan. De vogels leggen zo’n vier eieren en broeden deze gezamenlijk uit in twee weken. De jongen hebben eivoer nodig om goed op te kunnen groeien. Na tweeënhalf week zijn de jongen volwassen en vliegen ze uit. Op dit moment kunnen ze bij de ouders vandaan gehaald worden.

Extra opmerkingen

De Chinese groenling heeft een prachtige zang, een echte aanwinst voor je volière. 

Laat een reactie achter