Driekleurpapegaaiamadine

Driekleurpapegaaiamadine

De driekleurpapegaaiamadine is een mooie vogel die voorkomt tussen de Filippijnen en Australië. De vogels worden zo’n 13 centimeter groot en variëren sterk in kleur. Er zijn vele kleuren driekleurpapegaaiamadines.

Herkenningspunten

De vogels zijn er in vele kleuren. De meeste hebben een blauwe kop en rode staart en groene veren. De vogels zijn dus vooral groen van kleur en dit maakt ze zo mooi. Aan de onderzijde zijn de vogels lichtgeel. Ze hebben donkerbruine ogen en een zwarte snavel. De vogels zijn heel ongeduldig en zitten bijna nooit stil.

In een volière

De driekleurpapegaaiamadine is heel geliefd bij vogelliefhebbers. Vele mensen houden deze prachtige vogels in hun eigen volière. Ze kunnen goed overwinteren met een vorstvrij nachthok. Het is wel belangrijk dat je ze rustig laat wennen aan de temperatuur, helemaal wanneer het weer kouder wordt. De vogels zijn sociaal en kunnen prima in een gezelschapsvolière geplaatst worden. Ze houden van een goed beplante volière zodat ze zich ook altijd even terug kunnen trekken. .

Voedsel driekleurpapegaaiamadine

De vogels eten gewoon mee met andere tropische vogels, ze eten dus gewoon zaadmengsel voor tropische vogels. Dit zou je eventueel aan kunnen vullen met gebroken haver, eivoer, meelwormen, Buffalo wormen en graszaad. Let op: geef ze niet teveel meelwormen!

Herkennen man/vrouw

Door de vele mutaties is het soms erg lastig om het mannetje van de pop te onderscheiden. Wel is het vaak zo dat het mannetje kleurrijker is. Ook heeft het mannetje, bij de niet-gemuteerde versie, meer blauw op de kop.

Kweken

Het kweken van de driekleurpapegaaiamadine is lastig omdat het mannetje moeilijk van het vrouwtje te onderscheiden is. Wanneer je eenmaal zeker weet is het vrij eenvoudig, de vogels zijn makkelijk te kweken en leggen al snel eieren. Zorg voor voldoende nestkastjes, of eventueel een broedkooi.

Extra opmerkingen

Geef de driekleurpapegaaiamadine niet teveel meelwormen, de vogels kunnen dan namelijk eiwitvergiftiging oplopen.

Laat een reactie achter