Japanse nachtegaal

Japanse nachtegaal

De Japanse nachtegaal is een prachtige vogel die regelmatig in volières te zien zijn. Van oorsprong leven ze in Zuidoost-Azië. Deze vogel staat bekend om haar mooie geluid. Ze worden ongeveer 15 centimeter groot.

Het voorhoofd van Japanse nachtegalen is geel. Het snaveltje is rood en de borst oranje-rood. De keel is geel van kleur. De staart van deze vogels is glanzend zwart van kleur. Ze hebben een prachtige zang.
De Japanse nachtegaal kan prima leven in een volière. Een vorst- en tochtvrije nachthok is wel aan te bevelen. Ze kunnen ook prima overweg met andere vogels. Alleen tijdens het paarseizoen kan dit niet, ze kunnen dan nog wel agressief uit de hoek komen door bijvoorbeeld de eieren van andere vogels te vernielen en vervolgens op te eten. De Japanse nachtegaal houdt van een begroeide volière.
De vogels zijn enorme insecteneters. Geef ze dus universeelvoer of insectenpaté. Vul dit eventueel aan met miereneieren, eivoer, levende insecten, meelwormen, Buffalo wormen, krekels, sprinkhanen of torren. Ze waarderen het zeker als je ze levende insecten geeft.

Mijn tips voor deze vogeljapansnacht

Klik hier om te bestellen

japansenacht2

Bestel dit voor je vogels!

japansenacht3

Bestel dit voor je vogels!

Soms kan het erg lastig zijn om het verschil tussen man en pop te herkennen. Het mannetje is helderder van kleur dan het vrouwtje. Ook zingen vrouwtjes niet en doen de mannetjes dit op een prachtige manier.
Voor de kweek is het erg belangrijk dat je beschikt over een goed beschutte en begroeide volière. Ze bouwen hun nestje in een nestkorfje of in een conifeer. Dit doen ze door middel van kokosvezel, mos, veren, gras en sisaltouw. Ze leggen zo’n drie tot vier eieren die binnen twee weken worden uitgebroed. Geef de vogels extra levende insecten om de groei van de jongen te bevorderen. De vogels vliegen overigens na twee weken uit het nest.
De mannelijke Japanse nachtegaal heeft een prachtige zang, een echte aanwinst voor de volière.

Bekijk ook de andere vogels

grasparkiet tam maken

De parkieten

Parkieten zijn werkelijk prachtige vogels. We bieden enorm veel informatie over allerlei verschillende soorten parkieten. 

roodborstje

Zangvogels

Ook in Nederland en België vind je vele vogels die ook in een volière te vinden zijn. Vind informatie op deze pagina voor zangvogels.

kanarie

Kanaries en meer

De kanarie is een zeer populaire vogel voor in de volière. Maar wist je dat er nog veel meer vogels zijn voor in de volière?

papegaaienziekte

Papegaaien

Enorm veel mensen hebben ook papegaaien in hun volière. Maar hoe moet dit nou eigenlijk en hoe kun je kweken?